Weekendverwachting: opnieuw zomers?

01 augustus 2024, 13:45

Weekendverwachting
De komende dagen zien we nog regelmatig wolken en buien, maar na het weekend wordt het zonnig en zomers. Foto: Ben Saanen

De zomer lijkt eindelijk losgebarsten in België. Komt het ook dit weekend tot zomerse taferelen of ligt wisselvalligheid op de loer? Je leest het in dit weekendweerbericht.

Het is een kletsnatte donderdag met lokaal wateroverlast. Vrijdag ziet er heel anders uit met flink wat zon en stapelwolken. Meer details over het weer op vrijdag lees je in ons uitgebreide weerbericht België.

Zaterdag enkele buien

De dag begint met wat zon. Spoedig neemt de bewolking toe en krijgt de zon het lastiger. Geleidelijk stijgt vanaf het westen de kans op buien. In de namiddag en avond komen verspreid over het land buien voor. Het wordt 21 tot 24 graden bij een matige westenwind.

Vaker droog op zondag

’s Ochtends is er vrij veel bewolking aanwezig en in het noorden en oosten komt het tot een beetje regen. ’s Middags wordt het overal droog met een mix van wolken en zon. Naast stapelwolken komen sluierwolken voor waar de zon makkelijk doorheen weet te schijnen. Tijdens zonnige momenten is het prima weer om wat buiten te ondernemen. Het is een fractie minder warm dan op zaterdag met 19 graden op de Ardense toppen tot maximaal 23 graden in De Kempen. De westen- tot noordwestenwind is matig van kracht, 3 Bft.

Volgende week is het prima weer om te kamperen. Foto: Jolanda Bakker
Volgende week is het prima weer om te kamperen. Foto: Jolanda Bakker

Na het weekend weer zomers

De temperatuur gaat weer omhoog en daarbij schijnt de zon vaak flink. Het wordt opnieuw zomers warm. Goed nieuws dus voor de warmte en zonliefhebbers in eigen land! Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht